7 April 2022 – WHO Wereldgezondheidsdag : onze planeet, onze gezondheid

Schone lucht voor iedereen

Kunnen we ons een wereld voorstellen waarin schone lucht voor iedereen beschikbaar is?  Een wereld waar economieën gericht zijn op gezondheid en welzijn? Waar steden leefbaar zijn en mensen controle hebben over hun gezondheid en de gezondheid van de planeet? 

Op 7 april 2022 is het Wereldgezondheidsdag en dit jaar vestigt de WHO de wereldwijde aandacht op dringende maatregelen die nodig zijn om de mens en de planeet gezond te houden en zo een beweging te stimuleren om samenlevingen te creëren gericht op welzijn.

De WHO schat dat jaarlijks meer dan 13 miljoen sterfgevallen over de hele wereld te wijten zijn aan milieuoorzaken die hadden kunnen worden vermeden. Dit omvat onder andere de klimaatcrisis, de grootste gezondheidsbedreiging waarmee de mensheid op dit moment wordt geconfronteerd.

Meer dan 90% van de mensen ademt ongezonde lucht. De opwarming van de aarde heeft als gevolg dat muggen hun ziektes verder en sneller verspreiden dan ooit tevoren.

Extreme weersomstandighedenbodemdegradatie en waterschaarste verdrijven mensen en tasten hun gezondheid aan.

Hoe kunnen wij helpen ?

Wij moeten zorgen voor onszelf en voor de anderen. Covid is nog niet ten einde, maar na Covid komen er zekere nog andere besmettelijke infecties. Chirurgische maskers beschermen enkel de ander. Dat is heel belangrijk maar wij moeten ook voor ons zelf zorgen. Met een FFP2 masker beschermen wij ook ons zelf. Zeker als U tot een risico groep behoort is dat heel belangrijk voor U en uw omgeving.

Medimundi biedt met zijn FFP2 maskers een nog betere bescherming dan de al strenge FFP2 norm; lekkage is minder dan 2% (norm is maximaal 8%) en filtering is 98-99.9% (norm is minimaal 94%). Interesse ? U kan ze bestellen in onze webshop.

Gerelateerde blogberichten

Medimundi op Pharmonology 2022

Artikel van Medimundi in Dentist News - Mei 2022 Alhoewel Medimundi een jong bedrijf is, kennen en appreciëren reeds...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *