Dragen #FFP2 masker heeft geen impact op uithouding of sportieve prestatie ?

Resultaten wetenschappelijke studie bevestigen niet onze perceptie

De perceptie is dat het dragen van een #FFP2 masker onze uithouding en onze sportieve prestatie aantast. Deze vraag was het onderwerp van een recente wetenschappelijke studie van het Institute of Sport Sciences, Department of Movement and Training Science van de Universiteit van Wuppertal.

De resultaten zijn verrassend:

(1) de objectieve metingen geven geen vermindering in prestatie aan, dit in tegenstelling tot de subjectieve perceptie van de mensen die getest werden

(2) het dragen van een masker versterkt de ontwikkeling van de ademhalingspieren

Lees alles hierover in het artikel hieronder.

Hoe kunnen wij helpen ?

Wij moeten zorgen voor onszelf en voor de anderen. Covid is nog niet ten einde, maar na Covid komen er zekere nog andere besmettelijke infecties. Chirurgische maskers beschermen enkel de ander. Dat is heel belangrijk maar wij moeten ook voor ons zelf zorgen. Met een FFP2 masker beschermen wij ook ons zelf. Zeker als U tot een risico groep behoort is dat heel belangrijk voor U en uw omgeving.

Medimundi biedt met zijn FFP2 maskers een nog betere bescherming dan de al strenge FFP2 norm; lekkage is minder dan 2% (norm is maximaal 8%) en filtering is 98-99.9% (norm is minimaal 94%). Interesse ? U kan ze bestellen in onze webshop.

Gerelateerde blogberichten

Medimundi op Pharmonology 2022

Artikel van Medimundi in Dentist News - Mei 2022 Alhoewel Medimundi een jong bedrijf is, kennen en appreciëren reeds...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *