Medimundi steunt Ispahan met FFP2-maskers

Medimundi, de enige Belgische producent van FFP2-beschermingsmaskers steunt Ispahan, de Kempense organisatie die al meer dan 30 jaar palliatieve zorg organiseert, door FFP2-maskers ter beschikking te stellen van hun vrijwilligers.

 

Ispahan vzw zorgt voor wie niet meer kan genezen en omringt in nauwe samenwerking met huisartsen en alle andere zorgverleners de patiënt en zijn familie. De thuiszorgequipe biedt integrale zorg waarbij zowel lichamelijke als emotionele en psychosociale aspecten centraal staan.

Wat begon als pionierswerk is op 30 jaar tijd uitgegroeid tot een organisatie met 15 vaste medewerkers en 50 vrijwilligers. Op jaarbasis begeleidt Ispahan ongeveer 900 patiënten en hun familie verspreid over de 27 gemeenten van het arrondissement Turnhout.

 

Stijn Vankerckhoven, Sales & Business Development Manager van Medimundi, overhandigde de FFP2-maskers aan Gilbert Raus, sinds 2 jaar vrijwilliger bij Ispahan. Gilbert Raus: “Ondanks dat de Coronapandemie lijkt uit te doven, kunnen onze vrijwilligers de mondmaskers bijzonder goed gebruiken. De mensen die wij begeleiden hebben een verzwakt immuunsysteem, en velen van hen vragen ons om toch nog een mondmasker te dragen voor de zekerheid. We zijn dan ook bijzonder blij met de maskers van Medimundi.”

De FFP2-maskers van Medimundi zijn uitermate geschikt voor gebruik in hoog-risico situaties. Door de gebruikte filtermaterialen en bijzondere pasvorm beschermen ze 75 keer beter dan de klassieke chirurgische maskers. Bovendien beschermen ze zowel de drager als de patiënt.Medimundi doneert FFP2-maskers aan Ispahan

Stijn Vankerckhoven vult aan: “Organisaties als Ispahan en hun fantastische werk liggen ons bijzonder nauw aan het hart, en we steunen hen dan ook maar al te graag. Het is deel van het DNA van Medimundi, en bij uitbreiding onze moedermaatschappij Cartamundi. Zo hebben we eind vorig jaar ook een schenking gedaan van maskers aan Kom op tegen Kanker.”

Wie de Medimundi-maskers zelf wil bestellen, kan terecht op de webshop. Ze zijn er vanaf 5 stuks te bestellen, en de verzending is steeds gratis.

Gerelateerde blogberichten

Medimundi op Pharmonology 2022

Artikel van Medimundi in Dentist News - Mei 2022 Alhoewel Medimundi een jong bedrijf is, kennen en appreciëren reeds...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *